|
2024-02-09 18:15:19, péntek
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK
600 g tisztított ponty
600 g tisztított harcsa
400 g vöröshagyma
10 g fokhagyma
2 db hegyes erőspaprika
só
40 g szegedi fűszerpaprika
ELKÉSZÍTÉS
1,A megtisztított halakat kifilézzük.
2,A csontokat, fejeket a megtisztított, félbevágott vöröshagymát sóval, borssal, fokhagymával, a tetejére szórt pirospaprikával ízesítve és fejenként egy liter vizet hozzáöntve főzzük 2-2,5 órán keresztül.
3,A halfiléket beirdaljuk, kockára daraboljuk, megszórjuk kevés sóval, és felhasználásig hűtőbe tesszük.
4,Ha az alaplevünk elkészült, akkor passzírozzuk át egy tésztaszűrőn fakanállal vagy egy húsklopfolóval mozgatva a szűrőben a kimert halcsontokat és a hagymát. Erre azért van szükség, hogy a halcsontról lejöjjön a hús, ez fogja tartalmassá tenni az alaplevünket.
5,Ha megvagyunk az alaplével, akkor forraljuk fel, tegyük bele a már előkészített halkockákat, és főzzük 10 percig. Amennyiben volt belsőség a halakban, akkor azt most adjuk hozzá, főzzük még 10 percet, kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsünk utána, tegyünk bele ízlés szerint hegyes erős paprikát, vagy tálaljuk mellé.
6,Családi események alkalmával bográcsban főzzük, de fazékban is elkészíthető.
Buzás Sándorné receptje
Jó étvágyat kívánunk! |
|
|
0 komment
, kategória: Cukrosoknak diétás étrend |
|
Címkék: pirospaprikával, felhasználásig, húsklopfolóval, megtisztított, fűszerpaprika, tésztaszűrőn, passzírozzuk, vöröshagymát, fokhagymával, előkészített, alaplevünket, halcsontokat, elkészíthető, halcsontról, tartalmassá, félbevágott, halkockákat, vöröshagyma, erőspaprika, alaplevünk, halfiléket, alkalmával, beirdaljuk, hozzávalók, hozzáöntve, amennyiben, megszórjuk, bográcsban, megvagyunk, ízesítsünk, tisztított, elkészítés, fakanállal, kifilézzük, daraboljuk, keresztül, megtisztított halakat, tetejére szórt, liter vizet, halfiléket beirdaljuk, alaplevünk elkészült, tésztaszűrőn fakanállal, húsklopfolóval mozgatva, kimert halcsontokat, halcsontról lejöjjön, Buzás Sándorné,
|
|
|
|
megtisztított halakat, tetejére szórt, liter vizet, halfiléket beirdaljuk, alaplevünk elkészült, tésztaszűrőn fakanállal, húsklopfolóval mozgatva, kimert halcsontokat, halcsontról lejöjjön, pirospaprikával, felhasználásig, húsklopfolóval, megtisztított, fűszerpaprika, tésztaszűrőn, passzírozzuk, vöröshagymát, fokhagymával, előkészített, alaplevünket, halcsontokat, elkészíthető, halcsontról, tartalmassá, félbevágott, halkockákat, vöröshagyma, erőspaprika, alaplevünk, halfiléket, alkalmával, beirdaljuk, hozzávalók, hozzáöntve, amennyiben, megszórjuk, bográcsban, megvagyunk, ízesítsünk, tisztított, elkészítés, fakanállal, kifilézzük, daraboljuk, keresztül, kóstoljuk, fokhagyma, alaplével, szükséges, események, csontokat, fejenként, elkészült, forraljuk, tálaljuk, mozgatva, paprikát, ízesítve, fazékban, receptje, sándorné, lejöjjön, halakban, tetejére, étvágyat, szűrőben, belsőség, kívánunk, halakat, szerint, szegedi, szükség, családi, tesszük, hagymát, tegyünk, borssal, fejeket, kockára, kimert, hegyes, főzzük, percet, harcsa, percig, hűtőbe, tegyük, fogja, utána, tenni, akkor, adjuk, hozzá, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
5 db bejegyzés |
e év: |
42 db bejegyzés |
Összes: |
8747 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (639)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 1995
- e Hét: 10640
- e Hónap: 17012
- e Év: 67803
|
|
|